Topweeek bij het leren sturen! - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van Jannicke - WaarBenJij.nu Topweeek bij het leren sturen! - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van Jannicke - WaarBenJij.nu

Topweeek bij het leren sturen!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jannicke

16 November 2008 | Oostenrijk, Innsbruck

Terwijl het worldcup team thuis zit te herstellen voor een lang weekend wordt er door ons gewoon keihard doorgewerkt.
Na woensdag een goede eerste run van de top hebben gesleed, was het de 2de run toch even slikken. Direct vanaf boven liep het niet helemaal goed en maakte ik teveel stuurbewegingen waardoor je vanzelf wordt afgestraft. Gelukkig kon ik de fout een beetje herstellen door tenminste van 2 ijzers weer op 4 ijzers te komen. Of het door mij kwam of door een engeltje dat maakt niet uit. Geen crash en in een minuut beneden.

Ook Ivo deed het erg netjes.Ik ben zeer onder de indruk van zijn stuurkunsten. Voor zo’n bere sterke jongen heeft hij toch veel gevoel in de vingertjes en brengt de slee dan ook met gevoel naar beneden. Ik vind het een eer dat ik zijn bobmaatje mag zijn.

Vrijdag was echt een heerlijke dag voor mij. Een goede voorbereiding op de wedstrijd kon je dit zeker noemen. Terwijl ik afgelopen dagen in 1.00 min beneden kwam lukte het mij vandaag om minder te sturen en een flinke hap van mijn toen nog bestaande tijd af te snoepen… wel naar een tijd van 57,9… sec, dat ging dus toch ruim 2sec harder dan ik eerder deze week heb laten zien. Daar moet ik bij vertellen dat het nu niet sneeuwde en het mogelijk was om iets sneller te sleeën! Vanuit de coaches kwamen dan ook complimenten, en nu moet ik deze lijn doortrekken.

Voor ivo was het een minder geslaagde dag. Helaas slaagde hij er niet in om de goede lijn (tot bocht 9) door te trekken en moesten we helaas op ons dakje gaan uit bocht 9. Ivo kwam te laat in negen, stuurde veel maar kon een crash niet voorkomen. Voor mij was het achterin even slikken want ik zat totaal niet gemakkelijk. Met mijn hoofd tussen het stoeltje van de piloot en de rem en met mijn rug naar de opening was het even slikken. Bij de laatste bocht gleden we weer terug de baan in, toen ik voelde dat de slee weer terug zou gaan richting finish heb ik mij eruit gedrukt en heeft ivo direct sorry gezegd. Jaaah, ook zulke dingen horen erbij. Voor ivo was het een slechte generale… met een mooi einde. Bij de loting kreeg Ivo nummer 7 toegewezen, Yannick 2 robbert 25 en ik mocht als ene laatste (27). Een voordeel voor de 2 nieuwe piloten dus, op het begin is het ijs namelijk goed en snel. Voor mij dus een lastige klus om een mooie tijd op het bord neer te zetten…

De wedstrijd (zaterdag) ging voor Nederland goed. Helaas voor Ivo zat het er niet in om een uitstekende tijd te sleeën omdat hij een aantal foutjes maakte. Uit bocht 9 had hij net zoals vrijdag problemen en hadden we nu het geluk mee om van 2 naar 4 ijzers te gaan.
Ik ben erg tevreden over de race. Aangezien ik als ene laatst moest beginnen haalde ik nog een nette topsnelheid en maakte weinig fouten. Een hoog klassement zat er niet in, maar ik ben zeer benieuwd hoe ik het had gedaan als ik deze run op het begin van de wedstrijd had gedaan. Het ijs is dan toch net wat beter en sneller…achjah, het was een heerlijke week om zelf de touwtjes in handen te nemen. Ik heb een super tijd gehad met de mannen en ivo en ik hadden het met elkaar getroffen!!

Maandag zal ik weer terug naar Nederland komen en zit het voor mij er voorlopig even op.

xxx

de fotos zijn gemaakt door colin schalken… dankje… ik heb een foto van esme net voor haar crash afgelopen donderdag in altenberg toegevoegd (erg mooie foto)

• 16 November 2008 - 08:23

Nienke:

Hey Jannicke! Goed gedaan zeg! Betekent dit nu dat je in de toekomst vaker gaat sturen?
    Kun je je nu weer even gaan richten op de studie.. ;-))

Liefs, Nienke

• 16 November 2008 - 09:50

Vallie:

hee meis!

Jammer dat het in de wedstrijd er niet echt lekker uit kwam, maar de hele week ging wel goed he! :D Super!
    Beter gevoel denk ik na vorig jaar of niet? :D
    Jammer dat je nu niet meer mee kan, maar jouw tijd komt nog wel...dat weet ik zeker!
    Ik ga je snel weer zien..

XXX

• 16 November 2008 - 11:33

Louise:

Heee!

Mooi dat je het weer naar je zin hebt gehad en dat je heel bent gebleven! Zeker ook gaaf dat je de touwtjes zelf in handen mocht nemen en dat het ook goed ging!

Kus!

• 16 November 2008 - 12:09

Eline:

Haaay meis!
    Denk dat je toch met een goed gevoel naar huis kan gaan na deze week! Wel jammer van de loting! Je hebt het toch weer goed gedaan! Je mag trots op jezelf zijn!
    Liefs!

• 16 November 2008 - 15:38

Mart En Marian (Tine:

Je gaat goed Jannicke, bewondering voor je, lieve groet.

• 16 November 2008 - 21:26

Jannicke:

Voorlopig even naar huis en lekker nadenken over wat ik wil, sport/studie?

• 19 November 2008 - 17:54

Fam. IJdens:

Hallo Jannicke. Na deze crash, en het ziekenhuis hopen wij dat je snel naar huis komt en het bobsleeën voorlopig maar even van de kant bekijkt.(misschien was de druk van hogerhand wel te hoog gegrepen. We zien je spoedig thuis. kusjes. Pa en Ma.

• 20 November 2008 - 11:42

Tieta:

Lief lief meisje!
    Snel weer herstellen en lekker naar je papa en mama! En dan inderdaad maar eens een poosje van de zijlijn meekijken en denken om jezelf!
    Je bent mijn bikkel en topper maar dat weet je!
    Vind het vreselijk dat ik nu niet bij je kan zijn na deze klote crash!

Luf ya!

• 21 November 2008 - 11:30

Vallie:

Hee lieverd,

Ontzettend balen dat dit juist jou weer moet overkomen!!
    Heel veel sterkte en laat je lekker verwennen door paps en mams!
    Denk aan je!

XXX

• 21 November 2008 - 15:13

Tine Haar Ouders:

Jannicke ,we denken aan je, dit doet zeer, je ging zooooooooo goed, spoedig herstel, Mart en Marian

• 21 November 2008 - 20:31

Fam. IJdens:

Hoi Jannicke. Blij dat je weer thuis bent, maar vraag niet hoe. Even een tijdje uit de roulatie, zowel letterlijk als figuurlijk. Zodra Jannicke weer wat op de been is, (voorlopig helemaal plat) zal ze iedereen laten weten hoe en wat er is gebeurt. Groetjes: xxx

• 22 November 2008 - 00:41

Tieta :

Maar snel die laptop op schoot!!;) Volgens mij is iedereen wel benieuwd naar wat er met je gebeurd is....

Je vind het vast weer super fijn om lekker thuis te zijn. Ik hoorde van Sebi dat je niet veel meer kan dan liggen en tv kijken! Wat een drama zeker voor zo'n lekker bezig meisje als jij altijd bent!

Ik heb Lama dvd's....!!!
    En anders moeten we Frank even lief aankijken en dan wil hij vast wel wat naar je opsturen!!

Dikke kusssss

• 22 November 2008 - 17:10