Verhaal vd reserve
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jannicke
09 December 2010 | Verenigde Staten, Salt Lake
In het voetbal noemen we het wel de wisselspeler of invaller, in het bobsleeen word je de reserve genoemd. Reserve zijn is best ingewikkeld. Want heb je dezelfde rechten & plichten als de wedstrijdremmer? Wat word er van je verwacht? wat is nou je functie?!
Als ik mijn functie van afgelopen weken zou moeten omschrijven dan komt onderstaande dicht in de buurt:
Fulltime reserve, dus beschkbaar dag en nacht
Salaris: NVT
Functie:
Reserve tijdens afdalen:
Ik ben verantwoordelijk voor een perfecte afhandeling van de slee gedurende het traject van aankomst bobbaan tot aan de start. Hier is voor nodig: Communicatief vaardig, nauwkeurigheid, leiderschapkwaliteiten, kunnen motiveren en aansturen van mensen, samenwerken, toezien op de uitvoering, ervaring, oplossingsgericht, stressbestendig etc...
Afdalen:
Bij wel afdalen, ben ik verantwoordelijk om de slee zo snel mogelijk van het startpunt naar het inlaadpunt te brengen en daarnaast om de slee af te remmen bij de finish. Hierbij moet je bezitten over: fysieke capiciteiten zoals kracht snelheid en explosiviteit. Daarnaast DWRP: Doorzettingsvermogen, Wilskracht, Resultaat en Plezier.
Reserve om de trainingen heen:
Om de training heen sta je altijd klaar voor het team, je bent een luisterend oor, draagt en geeft zorg, sociaal ben je vaardig, positief ingesteld, humor, saamhorigheid, obstakels kunnen wikken en wegen, begrip etc..
Ik ben nog vele eisen vergeten, maar er komt heel wat bij kijken, maar het is een heerlijke functie om uit te voeren. Morgen is er dan weer zo'n dag! De 3de worldcupwedstrijd in Salt Lake, Judith en Esme zullen de wedstrijd gaan starten en hopelijk een mooi resultaat neerzetten!! Ik zal mn reservefunctie weer goed gaan uitvoeren en hopelijk kunnen we dan in de avond genieten van een heerlijke racedag met een biertje in ons hand!
Fulltime reserve, dus beschkbaar dag en nacht
Yda:
heel veel succes -
10 December 2010 - 09:14
Majken:
ik hoor ook hele andere verhalen van je over het reserve zijn?!?!?!?!
hahahahhahahaha -
10 December 2010 - 13:12
Ingrid:
Klinkt als een aantrekkelijke positie; je krijgt gelijk een opleiding tot mental coach en sportpsycholoog, alsmede werktuigbouwkunde, of tenminste materiaalcommissaris... Did I mention sportinstructeur...
Anywayz, alhoewel er natuurlijk ook mindere leuke kanten zijn, laat jij het enorm positief klinken! Like it!
Train ze! Poets ze! Peptalk ze! En enjoy ze! -x- -
10 December 2010 - 14:06
Nathantje! :
Op je lijf geschreven! :)
Succes!!
xx -
10 December 2010 - 15:53
Mama.:
Klinkt alsof je al jaren ervaring hebt in dit soort dingen, één ding waardeer ik aan jou, dat jij je studie voor deze meiden opzij zet, vind ik grote klasse!!!, misschien kun je over een x jaar er ook nog fysiotherapeute bij zetten en levert het nog wat euro's op. Succes vandaag, wij duimen voor jullie. -
11 December 2010 - 18:35
Brother 1:
jammer dat de wedstrijd was gestaakt.
jullie zaten goed in de race.
probeer het bij de volgende wedstrijd over te doen!
groetjes
12 December 2010 - 18:48
Meike:
Ik zag volgens mij op FB dat de wedstrijd was gecancelled.. balen!! Lees hier wel dat je desondanks genoeg te doen heb. Zet hem op topper!!!
Groetjes, Meike